Ramadáni vacsorák 2015

Kedves Barátunk!

A Dialógus Platform Egyesület 2015-ben immár 8. alkalommal rendezi meg hagyományos "Ramadáni vacsorák" elnevezésű programját a budapesti Szent István bazilika előtt, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A vacsorák időpontja: 2015. június 18-19-20. (minden este 20:00 órától)
Helyszín: Budapest, V. kerület, Szt. István tér.
 
A színes program között szerepelnek a napnyugta utáni közös vacsorákon kívül török zene, népdalok, ebru festés, keringő dervisek, kalligráfia és fotókiállítás is. A vacsora és minden program ingyenes!
 
Tovább olvasom…

Meghívó - 7. Ramadáni vacsorák

Kedves Barátunk!

A Dialógus Platform Egyesület ebben az évben is megrendezi  hagyományos ramadáni vacsoráit a Szent István Bazilika előtt, melyre Önt, kedves családját és barátait is szeretettel várjuk.

A vacsorák időpontja: 2014. július 7, 8, 9. A vacsora mellett ebru festés, kalligráfia, kiállítás és török zene színesíti a programot. Az esemény minden nap este 20:15-kor kezdődik.
 
Tovább olvasom…

Török nap a "hadtörténetiben"

„Türk ve macar kardestir” – török-magyar testvérek

Hadtörténeti Intézet és Múzeum és Dialógus Platform Egyesület együttműködesével készült a Török Nap. Közös történelmünk olyan, mint egy kettétört pénzérme: csak akkor lehet egész, ha mindannyian őrizzük azt a felét, amit Isten ránk bízott – mondta dr. Szarka Gábor, aki a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum által kezdeményezett török nap rendezvényeit nyitotta meg Budapesten október 13-án.

Tovább olvasom…

Meghívó - Ramadán sátor a Bazilika előtt (27-29 Augusztus, 2011)

Minden kedves érdeklődő részéreFogadják szeretettel melegszívű meghívásunkat  egy nagy, közös  vacsorára a Ramadán  hónap alkalmából szervezett török kultúrprogramra. Nagy örömünkre szolgálna, ha ezen a számunkra különleges alkalmon, idén is vendégül láthatnánk Önt, kedves családját és barátait. Időpont : 2011. augusztus 27-28-29, 19.15 - 21.00, a helyszín: V.  kerület Szent István Bazilika előtti tér...

Tovább olvasom…

Noé bárkája-2010

Kérem, fogadja szeretettel meghívásunkat az évente megrendezésre kerülő 4. Hagyományos „Noé bárkája” programunkra, a különleges Asúre pudingról elnevezett ünnepi rendezvényünkre.

A nevezett esemény eredete Anatólia kultúrális sokszínűségének köszönhető, hiszen a térség különböző népeknek ad otthont. Az Asúre puding megosztása hagyomány, a meghitt béke és a különböző, sokszínű kultúrák egymás iránti bizalomteljes megismerésének a vágyából fakadó elfogadásnak szimbólumává nőtte ki magát Törökországban és mindenki szívében, aki valaha, csak egyszer is kóstolta „Noé pudingját”, éljen a világ bármely tájékán.

Tovább olvasom…

3. Hagyományos Noé bárkája program

A nevezett esemény eredete Anatólia kultúrális sokszínűségének köszönhető, hiszen a térség különböző népeknek ad otthont. Az Asúre puding megosztása hagyomány, a meghitt béke és az egymás iránti bizalomteljes megismerés vágyából fakadó elfogadásnak szimbólumává nőtte ki magát Törökországban és mindenki szívében, aki valaha, csak egyszer is kóstolta "Noé pudingját", éljen a világ bármely tájékán. Az osztozás, szeretet, béke és könyörület élményének terjesztése szellemében szeretettel kínáljuk Önnek Noé házi készítésű pudingját. Egészségére válik, mint ahogy sokak egészségére vált évszázaddal ezelőtt!

Tovább olvasom…