Projekt Összefoglaló

Egyesületünk 2015. áprilisában  a Norvég Civil Támogatási Alaptól támogatást nyert a „Muszlim séták” című pályázatára. Pályázatunk célja az iszlamofóbia csökkentése, egy olyan „muszlim Budapest” túra létrehozása, mely mindenki számára elérhető, felkelti az érdeklődést és megismerteti a magyar társadalom és kultúra kapcsolatait a muszlim világgal a török hódoltságtól kezdve napjainkig. Fontos cél a muszlim és ezáltal a bevándorló közösségek image-ének változása, legyenek ismertebbek, elfogadottabbak, javuljon a helyzetük, nőjön a civil kapcsolati hálójuk.

Ramadáni vacsorák 2015

Kedves Barátunk!

A Dialógus Platform Egyesület 2015-ben immár 8. alkalommal rendezi meg hagyományos "Ramadáni vacsorák" elnevezésű programját a budapesti Szent István bazilika előtt, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A vacsorák időpontja: 2015. június 18-19-20. (minden este 20:00 órától)
Helyszín: Budapest, V. kerület, Szt. István tér.
 
A színes program között szerepelnek a napnyugta utáni közös vacsorákon kívül török zene, népdalok, ebru festés, keringő dervisek, kalligráfia és fotókiállítás is. A vacsora és minden program ingyenes!
 
Tovább olvasom…

Beszámolók

Balogh Eszter beszámolója

Hollandia, 2013 november

Az IVOLAB projektben való részvétel nagyon jó lehetőség volt arra, hogy jobban megismerjem Magyarország, Hollandia, Törökország, valamint az Európai Unió szakképzési rendszerét, illetve az ott végzettek munkaerő-piaci esélyeit. A prezentációk már magukban nagyon átfogóak voltak és nagy mennyiségű tudást adtak át, azonban ami igazán hasznosnak bizonyult, az az ezeket követő megbeszélés volt. Mindenki feltehette a kérdéseit, illetve elmondhatta a véleményét, így legtöbbször közös megbeszélés eredményeként jutottunk konklúzióra. Az előadók jól felkészültek, a résztvevők pedig nyitottak voltak az új ötletekre és elképzelésekre. Külön örültem, hogy előadóként egy nemzetközi közönség előtt beszélhettem angol nyelven, mivel az ilyen képességek fejlesztése valószínűleg a további karrieremben is hasznos lehet.

Tovább olvasom…