Törökország 2009. jún. 15-21.

SZÉCSI József - vallásfilozófus, a Keresztény-Zsidó Társaság főtitkára

(Törökország 2009. június 15-21.)

A Keresztény-Zsidó Társaság vezetőségének több tagja részt vehetett azon a felejthetetlen törökországi úton, mely a Dialógus Platform – magyarországi török vallásközi egyesület – meghívására, vendégként 2009. június 15-21-én utazhattunk el. Néhányan csoportunkból jártak már Törökországban, de ilyen gazdag programban nem volt részük.

Szervezetünk a vallásközi párbeszéddel foglalkozik, elsődlegesen a zsidó-keresztény kapcsolatokkal, de ötödik éve egy vallástudományi szabadegyetem keretében a zsidó-keresztény-iszlám vallások helyes és mélyebb megismerését is célul tűzte ki. Magyarországon elsőként a Dialógus Platform részéről érkezett szervezetünk felé megkeresés, melynek eredményeként több közös rendezvényt, előadást, konferenciát tarthattunk és személyes, emberi baráti kapcsolatok jöhettek létre. Részt vettünk a Próféta Születésnapján, Asure Ünnepen és Ramadani Vacsorákon.

Tovább olvasom…

Törökország 2009. jún. 04-09.

 "Az utazás minden szempontból kivételes volt és csodállatos. Az öt napban nem csupán Isztambul és Törökország európai részének legszebb történeti emlékeit és kulturális életét ismerhettük meg, de a veletek folytatott 5 napon keresztül tartó folyamatos eszmecserében megismerhettük az új Törökország életének szinte minden fontosabb elemét"

- Prof. Dr. Örkény Antal, ELTE Társadalomtudományi Kar, Kisebbség-szociológiai Tanszék vezetője

 

"Zseniálisan éreztem magam, nagyon tetszett a város és a vidék is, ahova volt szerencsénk elmenni. Lenyűgözőek voltak a látnivalók mind, mind. Fantasztikus volt számomra az a nyüzsgés, ami a városban volt, és mégis békét és nyugalmat sugárzott."

- Borsós Gabriella - ELTE Társadalomtudományi Tanszék

Tovább olvasom…

Örkény Antal és Messmer Lili

Kedves Ömer,

mindenekelőtt szeretnénk megköszönni a felejthetetlen napokat Törökországban. Az utazás minden szempontból kivételes volt és csodállatos. Az öt napban nem csupán Isztambul és Törökország európai részének legszebb történeti emlékeit és kulturális életét ismerhettük meg, de a veled folytatott 5 napon keresztül tartó folyamatos eszmecserében megismerhettük az új Törökország életének szinte minden fontosabb elemét. Mindaz, amit Törökországról elmondtál, és minden, amit a mindennapi életről, a gazdaságról, a szokásokról, a tradiciókról, az emberi kapcsolatokról elmeséltés, számunkra sok szempontból revellativ volt. Szinte nem volt olyan pillanata az utazásnak, amely ne hagyott volna bennünk örök időkre szóló élményeket és tapasztalatokat.

Tovább olvasom…

Törökországi kirándulás

Tisztelt Dialógus Platform! 

Szeretnénk köszönetet mondani a feledhetetlen napokért, melyet a Dialógus Platform jóvoltából és Ömer Almak úr vezetésével Isztambulban és környékén tölthettünk 2009. június 25. és 29. között.

Mindenekelőtt a kitűnő szervező munkát szeretnénk kiemelni, amely Ömer Almak úrnak volt köszönhető. A Ferihegyi találkozótól kezdve a visszaérkezés pillanatáig minden gondosan és pontosan megtervezett és szervezett volt. Nem voltak üresjáratok, felesleges várakozások, amely különösen figyelemreméltó teljesítmény volt tekintetbe véve bőséges és szerteágazó programunkat. A gazdag program ellenére azonban Ömer úr rugalmasan alkalmazkodott a csoport kívánságaihoz, és amennyire lehetett, az egyéni kéréseket, kívánságokat is a legmesszebbmenőkig figyelembe vette.

Tovább olvasom…