Könyvbemutató: Fethullah Gülen, "Egy Hizmet-nek szentelt élet”

 

A könyv

Fethullah Gülen első angol nyelvű kritikus életrajzában Jon Pahl történész egy olyan utazásra visz bennünket, melynek során az 1940-es évekbeli Törökország bölcsességétől és vitáitól egészen a 21. századi Egyesült Államokig kalauzol minket. Pahl egy vallásos muszlim fiú történetét meséli el egy apró és távoli török ​​faluból, aki az írástudást, a társadalmi innovációt és a vallások közötti párbeszédet előmozdító sokmilliós globális mozgalmat inspirált. Ugyanakkor egy olyan férfiről van szó, akinek a török rendőrség minden lépését figyelte, akit az önkényuralmi rendszerek fenyegetésnek tartanak, és akit a közelmúltban a jelenlegi autokratikus török ​​elnök első számú ellenségnek nyilvánított. Pahl élénk prózával és átfogó kutatással követi nyomon Fethullah Gulen életét és gondolatait, valamint azok összefüggéseit.

 

A szerző

Jon Pahl történész, író, tanár, lelkész, kutató, üzleti tervező és közösségi aktivista.

Dr. Pahl történelem és teológia alapdiplomát a Valparaiso Egyetemen, orvosi mérnökképzését a Trinity Lutheránus Szemináriumon kapta. Doktori diplomáját a Chicagói Egyetem Divinity School-on szerezte. Jon Pahl számos cikket és recenziót, valamint hét könyvet publikált, legutóbb Fethullah Gülen ​​muszlim török prédikátor első kritikus angol nyelvű életrajzát.

„JP”, ahogy sok tanítványa hívja, tartott előadásokat a ghánai Accrától Anaheimig és Kaliforniáig, Cambridge-ben, Oxfordban, a Princeton Egyetemen, a Stanfordon, a Yale-en és sok más főiskolán, egyetemen, templomban, könyvesboltban, mecsetben, könyvtárban és egyéb közintézményben a világ minden táján.

Tudományos munkája mellett Dr. Pahl a hitoktatásért és a közösség elkötelezettségéért felelős miniszter a wisconsini Green Bay-ben található Krisztus Egyesült Egyházban, a Gyülekezeti Unióban. A gyülekezetet 1836-ban alapították, így ez Wisconsin állam legrégebben működő protestáns egyháza.

Dr. Pahl jelenleg is dolgozik egy könyvön, amely „Egy eljövendő vallási béke” címet viseli. Ez a munka a vallási béketeremtést mutatja be, mint a világ kultúráiban pozitív változást hozó erőt.

 

 

TÉRKÉP

KAPCSOLAT

1071 Budapest - Damjanich u. 51, III. emelet

Tel: +36 70/549-0736

dialogusplatform@gmail.com

© 2020 Dialógus Platform Egyesület
A felhasználói élmény fokozásának érdekében honlapunkon sütiket alkalmazhatunk. Az oldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához.