A Gülen-mozgalom

Civilizációk párbeszéde

Gülen Iszlám Ideálja és Humanisztikus Értekezése

Milyen szinten van összhang az Iszlám és a Nyugat között? A Civilizácók Párbeszéde című könyvében Jill Carrol felfedezi azokat a pontokat, amelyekben Fethullah Gülennek, egy befolyásos török értelmiséginek, és az Iszlám tudósának az eszméi visszhangra lelnek a szélesebb humán tudományok szövegkörnyezetében. Az olvasók egy teljesebb megértésére lelnek Gülen azon gondolatainak, amelyek az ember veleszületett értékével és méltóságával, a gondolat szabadságával, az oktatással és a társadalom teremtésében, valamint a világért viselt felelősséggel foglalkoznak. Dr. Carrol egy szövegbeli párbeszédet hoz létre Gülen munkái és Konfúciusz, Platón, Immanuel Kant, John Stuart Mill és Jean Paul Sartre írásai között. Ez a könyv megmutatja, hogy a különböző korszak ok, helyek és világnézetek látókörei miként is lelnek mély összhangra, és szolgáltatnak olyan pontokat, amelyek alapján párbeszédet lehet kezdeményezni.

„Ez a tanulmány biztosan kihívást fog jelenteni az olvasóra nézve, és meg fogja világítani a fejlett emberi megértés azon lehetőségeit, amelyeket a kultúrák közti párbeszéd nyújt a huszonegyedik század embereinek.”

Bradley K Wawkins, Kalifornia Állami Egyetem, Long Beach

TÉRKÉP

KAPCSOLAT

Dialógus Platform Egyesület 1104 Bp. Kada u. 133.
Adószám: 18122538-1-42
Dr. Tokics Imre

info@dialogusplatform.hu

© 2020 Dialógus Platform Egyesület
A felhasználói élmény fokozásának érdekében honlapunkon sütiket alkalmazhatunk. Az oldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához.