Ebru tanfolyam


Ebru tanfolyamot is szervezünk, mely a török kultúra páratlan művészeti ágainak egyike. A diákok az ebru tanfolyamon elsajátítják, hogyan kell képet festeni a víz tetején. 

A török kultúrához közel állók számára az ebru igen jól ismert művészeti ág. Az ebru egy igen színes és értékes, a víz tetejét márványozási technikával kiszínező, díszítő művészet, melynek megjelenése a köztudatba évszázadokkal korábbra tehető. Lényege, hogy a speciálisan előkészített víz tetejére ecsettel ráfröcskölik a festéket, majd különféle segédeszközökkel kialakítják a mintát, amit végül felitatnak egy papírlappal.

Az „ebru” török papírdíszítő művészet. A perzsául felhőt/felhőset jelentő ebri, vagy a víz felszínét jelentő ab-ru, vagy csagatájul az ebre eres-hullámmintás papírt jelent. A víz felszínén elkészített képre papírt borítanak, majd az lehúzva kép a papíron válik valóssá. Az ebru készítésénél természetes, vízben nem oldódó és zsiradékot nem tartalmazó földfestékeket, rózsaágból és lófarokból készített ecseteket és a kitrét, azaz növényi gyökérből kivont enyvet használnak.

TÉRKÉP

KAPCSOLAT

Dialógus Platform Egyesület 1104 Bp. Kada u. 133.
Adószám: 18122538-1-42
Dr. Tokics Imre

info@dialogusplatform.hu

© 2020 Dialógus Platform Egyesület
A felhasználói élmény fokozásának érdekében honlapunkon sütiket alkalmazhatunk. Az oldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához.