Üdvözöljük a Ramadánt


Tisztelt Dialógus Barátaink!

Örömmel üdvözöljük Önöket a Ramadán hónap alkalmából, amelynek egyik áldásaként újra alkalmunk lesz. élvezni egymás társaságát. E szent hónap beköszöntével eljött az idó arra, hogy megerösitsük lelki életünket és együtt kutassunk mélyebb jelentések után.

A Ramadán hónapja nagyszerú lehetöséget kínál nekünk arra, hogy a különbözö társadalmi soportokbólérkezó embereket összehozzuk, és megbecsuljük, megértsük különbözöségeinket. Ez a hónap azt jelképezi számunkra, hogy együttlétünkben kölsönösen tiszteljük, toleráljuk és megértjük egymást.

A böjtölés türelmét és a kitartás erejét tanító Ramadán hónapban, együtt gyülünk össze az iftar (vacsora) asztalnal, hogy megerositsük baratsagunkat és az összetartozás érzését. Az iftar asztalnál a szomszédainkkal, barátainkkal és ismeretlen arcokkal együtt ülve, a szeretet és az osztozkodás szellemét tartjuk életben.

Dialógus Egyesületként tudatában vagyunk annak, hogy a Ramadán hónapja kiváló alkalom arra, hogy még közelebb kerüljünk egymáshoz. Ebben a hónapban a különbözöségeinket valójában gazdagságént kell értékelnünk, s folytatnunk kell egymás megértését és támogatását.

Kívánjuk, hogy a Ramadán hónapja az egész muslim világnak hozzon békét, boldogságot és áldást! Reméljük, hogy ez a szent hónap még több megértést és szeretetet hoz létre a társadalmunkban!

Aldott Ramadánt kívánunk!

Tisztelettel