Egyetlen esélyünk: a dialógus

Globalizálódó világunk békéjének egyetlen esélye maradt: a kultúrák, vallások, politikai rendszerek, pártok és emberek párbeszéde. Meggyőződésünk szerint a dialógus csak két egymást tisztelő, a másikat meghallgatni kész, a másiktól tanulni akaró ember között jöhet létre. Az ilyen párbeszédnek az alapja a megértésre való törekvés, ami még nem egyetértés, csak készség arra, hogy a másikat megértsem és tanuljak tőle.

A Dialógus Platform Egyesület olyan polgári mozgalom, amely a napjaink nemzetközi politikai légkörét sok szempontból meghatározó “civilizációk összecsapása” helyett a civilizációk együttműködésének lehetőségében hisz, és ezért tevékenykedik különböző vallású, gondolkodású, pártállású emberekkel együtt egy remélt békésebb világért. Ezt az alapelvet egy török tudós hitszónok Fethullah Gülen így fogalmazta meg mindnyájunk számára érvényes tanácsként: „Légy olyan toleráns,hogy a szíved olyan széles legyen, mint az óceán. Járjon át a hit és az emberszeretet. Ne legyen zavart lélek, mely felé nem nyújtod ki a kezedet,és aki iránt érzéketlen maradsz.”

A Dialógus Platform Egyesület a civilizációk közötti tolerancia, párbeszéd, együttműködés, békés egymás mellett élés paradigmája mellett teszi le a voksot. Ehhez több felelősségre, de mindenekelőtt egymás előítéletektől mentes meghallgatására van szükség. Minden rendezvényét, oktatási és művészeti programjait ez az egy törekvés indítja. Ezért mindazokat barátainknak tudjuk, akik készek együtt jönni a megértés, a párbeszéd, a dialógus keskeny útján. Szeretnénk ezért barátainkkal együtt örülni annak a békességnek, amit ilyen módon tudunk csak elérni. Szeretnénk, ha minél többen megtudnák, hogy minden békét szerető, jóakaratú ember barátai vagyunk. Minden őszinte embernek baráti jobbot nyújtunk az ellentétektől szétszabdalt világban.

TÉRKÉP

KAPCSOLAT

Dialógus Platform Egyesület 1104 Bp. Kada u. 133.
Adószám: 18122538-1-42
Dr. Tokics Imre

info@dialogusplatform.hu

© 2020 Dialógus Platform Egyesület
A felhasználói élmény fokozásának érdekében honlapunkon sütiket alkalmazhatunk. Az oldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához.